Skellefteå

Birgitta Ohlsson: "Vuxenmobbning hör inte hemma i ett parti"

3:26 min

Efter en turbulent vecka besökte Liberalernas Birgitta Ohlsson Skellefteå idag.

Under förra veckan hamnade hon i konflikt med partiledningen efter att ha kritiserade partiledaren Jan Björklund när han krävde att Sverigedemokraterna skulle bjudas in till blocköverskridande samtal, och att religiösa friskolor ska förbjudas.

Efter det krävde delar av partiledningen Birgitta Ohlssons avgång.
– Jag är förvånad över att två av mina partikamrater har varit så hårda att dom krävt min avgång, säger Birgitta Ohlsson.

Liberalerna gruppledare i Umeå Peder Westerberg, stöttade Birgitta Ohlsson och tyckte att Liberalerna borde byta partiledare.
I fredags berättade han i P4 Västerbotten att han efter det här fick brev och telefonsamtal från ledande företrädare för Liberalerna om att han skulle vara tyst och rätta in sig i ledet, i annat fall skulle han åka ut ur partiet.
– Jag tycker det är fullständigt oacceptabelt om enskilda individer upplever att dom blivit utmobbade eller behandlade på ett dåligt sätt. Vi måste kunna ha högt till tak i diskussionerna, vi måste bli bättre på att förankra våra beslut och ha en god ton mot varandra, vuxenmobbning hör inte hemma i ett parti, säger Birgitta Ohlsson.