Dagens gäst

Gina Dirawi snart i ett sång- och dansnummer på scen

18 min

Gina Dirawi tog Sverige med storm när hon ledde Melodifestivalen för första gången 2012, sedan dess har hon tagit hem två kristaller för bästa kvinnliga programledare. Nu gör hon teater- och musikaldebut i Donna Juanita.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst Gina Dirawi.

Musikalen har premiär nästa fredag – hur känns det?

– Nervöst är det ju! En annorlunda process jämfört med till exempel radio och tv. Man vet inte vad som ska hända. Men det är bra träning för mig, som har en personlighet som blir uttråkad på en kvart, att gå till samma plats i flera månader. Rollen är väldigt lik mig själv. 

Hur skulle du beskriva vem du är idag?

– Jag är nog en rastlös sökande person med ett extremt behov att det ska hända saker hela tiden och utvecklas, annars blir jag uttråkad.

Hat och hot är ju tyvärr något som drabbar många offentliga personer – du som syns så pass mycket, märker du av det?

– Absolut! Bara genom att vara en kvinna som tar för mig så blir det mycket kritik. Som kvinna ska man vara duktig, inte svära eller gå emot, utan hålla tyst. Det man måste tänka på är vad man själv vill och värna om sin röst.

Du har beskrivit dig själv mycket som en ensamvarg, är du fortfarande det?

– Jo men det är jag. Gillar att hänga med mig själv och tycker jag är en trevlig prick att umgås med. Det jag gör när jag är ledig är att låsa in mig hemma, äta gott och se serier i timmar.

Lyssna gärna på hela Lottas intervju med Gina där hon även berättar om sitt känsloprojekt och blir testad i Lottas retrokunskapstävling.