Nya pengar ska rädda Stampen

2:03 min

En avsiktsförklaring med västsvenska investerare kan rädda krisdrabbade mediekoncernen Stampen. Rekonstruktören bekräftar uppgifterna.

En grupp västsvenska investerare är beredda att gå in med pengar i mediekoncernen Stampen, där bland annat tidningarna GP, Bohusläningen och TTELA ingår.

Den västsvenska gruppen av investerare ska ha en stark lokal förankring. De har ingått en avsiktsförklaring med Stampen och dess huvudägare Peter Hjörne.

– Det är rätt, det finns en avsiktsförklaring med en grupp västsvenska investerare som är villiga att gå in med kapital under vissa förutsättningar, säger rekonstruktören Christian Andersch till P4 Väst.

Vilka förutsättningar? 

– Det vill jag inte kommentera.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Det kommenterar jag inte, säger han.

Vad innebär detta för rekonstruktionen?

– Det är naturligtvis bra. Det behöver komma in nytt kapital med verksamheten, konstaterar Christian Andersch.

När P4 Väst pratar med Peter Hjörne vill han inte kommentera uppgifterna.

Stampens kommunikationschef Hampus Knutsson säger till P4 Väst att eftersom det är en avsiktsförklaring har vi kommit överens att inte berätta om belopp och ägarandelar.

– Vi hoppas kunna presentera fler detaljer inom kommande veckorna, säger Knutsson till P4 Väst.

Stampen har tillsammans med bland annat distributionsbolaget VTD varit i rekonstruktion sedan i slutet på maj på grund av ekonomiska problem.

Totalt jobbar det runt 3 000 personer inom Stampenkoncernen.

I nästa vecka ska förhandlingar inledas i tingsrätten om Stampen får skriva ned sina skulder med 75 procent. Även det ett viktigt steg för att få koncernen att överleva.