Sydkoreanskt TV-team på Kristianstad Högskola

2:59 min

Bostadsgaranti för studenter i Kristianstad fick den sydkoreanska public service-kanalen EBS Korea att packa väskorna och åka till Kristianstad.

Boendesituationen är svår för unga människor i Sydkorea. Många tvingas lägga mer än hälften av sin inkomst på boendekostnader och boende är svårt att få tag på. Lättare är det vid Högskolan Kristianstad där studenterna åtnjuter boendegaranti. Mycket utav innehållet i den sydkoreanska TV-produktionen kommer därför att handla om skillnaden i boendesituation mellan Sverige och Sydkorea.

– Unga människor gifter sig inte eller skaffar barn på grund av det här problemet. Det kommer att leda till sociala bekymmer,

Det var inte bara studiestöd, bostadsgaranti och fri utbildning som fångade den sydkoreanska TV-kanalens intresse. Möjligheten att utbilda sig på nytt och byta karriär sent i livet är något unikt, sett med sydkoreanska ögon.
Allt sammantaget har gjort att ett TV-team från den sydkoreanska mångmiljonstaden Seoul nu är på plats för att filma ett reportage om svensk utbildning i Kristianstad.

Under dagen kommer TV-teamet bland annat besöka Högskolan Kristianstads rektor Håkan Pihl och besöka skolans gastronomiprogram.

– Matprogram i TV har tydligen exploderat i Sydkorea, därav intresset från vårt Gastronomiprogram,
säger Fabian Rimfors som är kommunikatör på Högskolan Kristianstad.