Hon startar dejtingsajt för barnsugna

1:56 min

Att prata om att bilda familj kan vara svårt för den som dejtar. Jenni vill ändra på det och har därför startat en dejtingsajt för barnsugna.

Det finns en uppsjö av mer eller mindre nischade dejtingsajter för den som letar efter kärleken.

Jenni har länge upplevt att det inte finns någon sajt för de som slutat gå på krogen utan är öppna med att de vill skaffa barn och familj.

Därför har hon startat en dejtingsajt för just barnsugna. Bakgrunden var att flera av hennes vänner hade svårt att hitta någon.

– Det var några år sedan hade jag många vänner som mådde dåligt för att de inte hade hittat rätt ännu, och de längtade efter barn. De började tänka på insemination och var uppgivna och deprimerade, säger hon.

När Jenni frågade varför de inte gick ut på någon dejtingsajt fick hon svaret att familjefrågan var laddad och svår att ta upp på en dejt.

– Man kan inte ta den frågan det första man gör, svarade dem. Och väntar man med det, då har man blandat in känslor och så är de sen inte redo.

En nischad dejtingsajt kan vara lösningen, menar hon. 

– Om man nu klaffar med någon så vet man att han eller hon vill också ha barn. Då behöver man inte ta det som ett jobbigt ämne som man ska ta upp, och tänka: vågar jag prata om det här redan. Då vet man det, det är det vi båda vill och sen handlar det mer om hur vi funkar ihop.