Jeremy Corbyn omvald i Labour

1:40 min

I Storbritannien står det i dag klart, att Jeremy Corbyn sitter kvar som partiledare för socialdemokratiska Labour. Det innebär att det myteri som en stor del av Labours parlamentsledamöter startat emot honom, har misslyckats.

Jag vill tacka de mer än 300 000 människor som har stött mig i den här omröstningen, sa Jeremy Corbyn, efter att valresultatet offentliggjorts i Liverpool i dag.

– Jag vill tacka de mer än 300 000 människor som har stött mig i den här omröstningen, sa Jeremy Corbyn, efter att valresultatet offentliggjorts i Liverpool i dag.

Corbyn fick till och med en större andel av rösterna från partimedlemmar och supporters än vad han fick när han till mångas förvåning vann partiledarposten för ungefär ett år sedan.

Nästan 62 procent röstade den här gången på Corbyn, efter att han utmanats som partiledare efter vad som måste beskrivas som ett myteri bland Labours parlamentsledamöter.

Jeremy Corbyn står längst ut på Labours vänsterflygel. Han är en mångårig fredsaktivist och har under sin tid i parlamentet röstat emot partilinjen mer än 500 gånger.

Det här innebär att Corbyns ambition att föra partiet åt vänster kommer att fortsätta. Redan den förre partiledaren Ed Miliband, förde partiet åt vänster efter Tony Blairs långa maktinnehav, då han flyttade partiet mot mitten och därmed prenumererade på regeringsmakten under många år.

Jeremy Corbyn vill flytta ännu längre vänsterut. Och det är uppenbarligen en politik som stöds av partimedlemmarna.

Det har länge spekulerats i, om striden inom partiet kan komma att leda till en partisplittring. Men både Jeremy Corbyn och hans utmanare, Owen Smith, betonade i dag vikten av att till varje pris undvika en sådan utveckling.