Zuccarello: ”Hade varit riktigt skönt att slå Tre Kronor”

1:53 min

För NY Rangers och lag Europas forward Mats Zuccarello är mötet med Tre Kronor i semifinalen i World Cup extra speciellt.

– Vi har inget att förlora, alla dömde ut oss inför turneringen, säger norrmannen.

Den 29-årige norrmannen med de aviga dragningarna och den kvicka skridskoåkningen, har med sina två säsonger i Modo en speciell relation till svensk ishockey. Och han är nära vän med NY Rangers och Tre Kronors stjärnmålvakt Henrik Lundqvist, liksom tidigare lagkamraten i Rangers, Carl Hagelin.

– Man kan vara polare tills pucken släpps och efter det är det full fajt. Vi har inte pratat så mycket. De gör sin grej i Sverige och vi förbereder oss på vårt sätt, säger Zuccarello inför semifinalen mot Tre Kronor.

Zuccarello passar, inför den samlade svenska presskåren i Toronto, på att skicka en passning till sin tidigare klubbkamrat i Rangers, Tre Kronor-forwarden Carl Hagelin:

– Jag har spelat med honom, så är det något han kan så är det att slasha.

Norrmannen Zuccarello ser bekymmerslöst fram emot semifinalen.

– Det är inte varje dag man är i en semifinal i en turnering som den här. Det är bara att gilla läget, vi har inget att förlora. Alla dömde ut oss inför turneringen. Vi är här och har det kul. Alla är bra polare och vi kommer gå ut och ha kul så får vi se hur långt det räcker.