Politikern Mostafa Geha (L) mordhotad

2:18 min

Liberalpolitikern Mostafa Geha från Hedemora mordhotades under manifestationen mot hedersvåld igår kväll. Även 21-åriga Walaa, som inspirerade till manifestationen, har hotats.

Det var när Mostafa Geha manifesterade mot hedersvåld i Hedemora som en person kom fram till honom och sa att han skulle få betala med sitt liv.

– Det kom ett gäng ugna män som ville prata honom till rätta. De ville inte att det skulle komma ut helt enkelt och tyckte att Mostafa ställt sig på fel sida, säger Anna Eling, ordförande för Liberalerna i Hedemora, och fortsätter:

– Mostafa stod kvar och sa att det är inte okej att man beter sig så här. Och då sa en av männen - som också var den som gav sig på Walaa - att, du kommer få betala med ditt liv för det här.

En 19-årig man misstänks för hotet mot Mostafa Geha. Polisen har haft honom inne på förhör och bekräftar att misstankarna mot honom kvarstår. Åklagare valde dock att inte anhålla mannen, utan han försattes på fri fot.

Manifestationen uppkom efter att 21-åriga Walaa från Hedemora utsatts för hot och förföljelse på grund av sitt sätt att leva, bland annat för att hon inte bär slöja.

Enligt Anna Eling så har även Walaa fått ta emot hot och både hon och Mostafa Geha befinner sig just nu på hemliga adresser.