Gefle-Elfsborg 2-2

Decimerat Gefle knep poäng på stopptid

1:52 min

Inhopparen Johan Oremo satte 2-2 i den absoluta slutminuten när han på stopptid tryckte till från nära håll mot Elfsborg. Därmed tar Gefle in en poäng på Helsingborg som är på allsvenskans kvalplats.

– En bra match från vår sida. Vi inleder piggt och får en del chanser innan vårt mål. Vi hamnar i underläge på kort tid men påverkas inte för mycket av det. Vi hade en väldigt stark energi i laget trots utvisningen, säger Gefles tränare Thomas Andersson.

Gefle fick in en kvittering i hemmamatchen mot Elfsborg trots att Anton Lans visades ut efter en spark mot bortalagets Issam Jebalis huvud i den 76:e minuten.

Då hade Elfsborg vänt underläge efter att Dioh Williams gett Gefle ledningen. Per Frick och Issam Jebali målade inom loppet av sju minuter i den första halvleken och gav bortalaget 1-2 och ett bra läge för tre poäng.

Ett läge som förbättrades när Gefles Anton Lans sparkat högt och träffat 1-2-skytten Jebalis ansikte med mindre än kvarten kvar att spela. 

Men Johan Oremo, som byttes in i den 75:e minuten, fick sista ordet när han från nära håll tryckte upp kvitteringen i nättaket. Gefle är i och med poängen sex poäng bakom Helsingborg som befinner sig på kvalplatsen i allsvenskan just nu. Fem omgångar återstår.


MATCHFAKTA

Gefle-Elfsborg 2-2 (1-2)  

1-0 Dioh Williams (12), 1-1 Per Frick (19), 1-2 Issam Jebali (26), 2-2 Johan Oremo (90).

Utv, Gävle: Anton Lans (76).

Varning, Elfsborg: Per Frick.

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs.

Publik: 2 582.