GÖTALANDSBANAN

Losman tror på majoritet om snabbtåg

1:01 min

Det ska satsas på både höghastighetståg och upprustad järnväg de kommande åren. Sammanlagt satsas över 100 miljarder kronor. Väl satsade pengar enligt Birgitta Losman. 

– När man vet hur mycket det betyder att kunna röra på sig så är det väl satsade pengar. Vi har haft ett långt eftersatt underhåll så det är inte konstigt att summorna måste gå upp, säger Birgitta Losman, miljöpartistiskt regionråd.  

Under torsdagen presenterade regeringen sin infrastrukturproposition. I den är det sammanlagt över 100 miljarder som kommer att satsas på järnvägen de kommande åren fram till 2029. Dels på att upprusta befintlig järnväg men också på höghastighetståg. När satsningen på just höghastighetstågen kommer igång är fortfarande oklart. Men att regeringen får med sig riksdagen på satsningarna - det tror Birgitta Losman (MP). 

– Om man tittar på infrastrukturdelen så är det ju en tydlig prioritering på tåg- och järnvägstrafiken. Det är ju den politiken som Miljöpartiet gick till val på och det är många partier som nu för tiden vill ha bra tågtrafik så det finns ganska goda odds att vi får igenom det här i riksdagen, säger Birgitta Losman.