"Främling"-skaparen Gertrud Larsson chockad över Riksteaterns beslut

2:59 min

Dramatikern Gertrud Larsson är upprörd och överraskad idag. Igår fick hon beskedet att Riksteatern ställer in föreställningen av hennes nyskrivna satir Främling, om Bert Karlssons liv.

Gertrud Larsson har skrivit föreställningen om Bert Karlssons liv, som pressvisades härom dagen och skulle haft premiär ikväll. Igår fick hon beskedet av Riksteatern att de ställt in pjäsen och turnén.

- För folk som inte är i teatervärlden så kan jag förklara att detta händer ju inte. Man ställer inte in föreställningen dagen innan premiären. Man ställer inte in 30 sålda föreställningar på turné,

Som skäl anger Riksteatern att föreställningen om Bert Karlsson "inte uppnått det slutresultat" som teatern hoppats. Men Gertrud Larsson förstår inte.

- Jag vet inte, det är en gåta. Jag förstår det inte,

Hon menar att det normala förfarandet skulle vara att skjuta upp premiären och få mer tid för repetitioner. Att helt ställa in chockad Gertrud Larsson.

Oklart vad som händer efter jul

Föreställningen Främling är ett samarbete mellan Riksteatern och Uppsala stadsteater. Beslutet att nu ställa in är Riksteaterns. Vad som händer med de föreställningar som är planerade i Uppsala efter jul är oklart.

- Jag vet inte hur det blir, säger Gertrud Larsson, som i dagens bedrövelse ändå försöker sig på ett snett leende när hon konstaterar:

- Detta kanske bara är ett marknadsföringstrick, i sann Bert Karlsson-anda. All publicitet är bra publicitet...,