Han kommer och dansar i ditt vardagsrum

1:18 min

Prinsessgympa i vardagsrummet, ett popquiz på pianot eller en guidad visning i slutna manliga rum? Det väntar dig som lånar hem Carl Olof Berg. 

Carl Olof Berg, som är koreograf och scenkonstnär, kommer till Halland med sitt projekt "Hemma hos dig med Carl Olof." Han kommer att finnas tillgänglig på biblioteken i Halmstad, Kungsbacka och Varberg – och som privatperson kan du ringa och beställa hem en uppvisning utan kostnad. 

Region Hallands "Rum för dans" har tillsammans med de tre kommunerna bjudit hit honom.

Du får välja mellan tre föreställningar. Dels "Spänsta med Birgitta", som är svenska prinsessan Birgittas motions- och bantningsprogram från 1967, en pianokonsert med covers på poplåtar som skrivits av män eller en guidad visning i slutna manliga rum. 

"Spänsta med Birgitta" är än så länge det populäraste hemlånet. Jag får många reaktioner, många är förväntansfulla och lite pirriga.

Varje föreställning är mellan 20 och 30 minuter lång, och det finns möjlighet till omlån. Carl Olof Berg har hittills gjort 75 hembesök i flera kommuner i Sverige. 

– Efteråt sitter vi och dricker lite kaffe och pratar om det vi varit med om, och det blir ofta många spännande samtalsämnen. 

"Hemma hos dig med Carl Olof" är Carl Olofs sätt att möta publiken på ett mer lekfullt sätt. 

– Jag ville kombinera humor, allvar, poesi och viktiga saker att prata om, säger han. 

"Hemma hos dig med Carl Olof" finns på Stadsbiblioteket i Halmstad 11-15 oktober, Kulturhuset Fyren i Kungsbacka 18-22 oktober, Komedianten i Varberg 22-26 november.