Malmö

FC Rosengård välkomnar LB07 till allsvenskan

3:13 min

Under helgen spelade fotbollslaget LB07 en historisk match. Efter vinst mot Östersund blir laget därmed det andra Malmölaget som spelar i den högsta serien. FC Rosengårds klubbchef gratulerar motståndarlaget.

– Det var riktigt nervöst i början av matchen. Det var en stor press, men när vi fick till 2-0 så kändes det verkligen att vi var på väg. När vi sedan fick in tredje målet var det ren glädje, säger Nellie Lilja som var på plats och spelade den avgörande matchen igår.

Johan Andersson är klubbchef för LB07 och påbörjar nu förberedelserna inför uppflyttningen.

– Det är en del praktiska saker som måste komma på plats. Tittar vi på truppen så får vi kontraktera spelare. Vi ska lösa tränarfrågan och vi ska givetvis som förening förberedda oss så bra som det bara går, säger han. 

Framför allt vill man se till att behålla de spelare som redan finns i truppen i dag, men det kan också bli aktuellt med nya spelare.

– Oavsett vilken division man spelar i så vill man ju alltid förstärka laget - så det är ju en kombination, säger Johan Andersson.

FC Rosengård spelar redan i serien och deras klubbchef Klaes Tjebbes välkomnar LB07 in i serien.

– Det är väldigt roligt för dem - men också för oss att vi nu har två Malmölag i serien. Jag tror inte Malmö har haft två lag i allsvenskan sedan 1960-talet någon gång. Ett stort grattis till LB07, säger han. 

Ser ni varandra som konkurrenter nu?
– Ja, det är klart att vi gör. Vi ska slåss om poängen och platserna i serien. Men det är väldigt roligt att ha en konkurrent i samma stad. Jag har lärt mig i yrkeslivet och i fotbollen att man ska glädjas över sina konkurrenter - det är dem man mäter sig mot och stångas med.

Klaes Tjebbe tror att FC Rosengård kommer bli sporrade av konkurrensen.

– Bara att få ha derbyn i Malmö är fantastiskt och nu får vi två stycken nästa säsong och det är klart att vi kommer vinna dem - och LB07 kommer så klart också vilja vinna, säger han.