Frågor och svar

Fråga Camilla: 6 tips för att variera onanin

Hetsrunkar och tycker det sköna med onanin hinner försvinna? Eller kanske bara söker tips på att komma i härlig stämning för onanin. Här svarar jag på en lyssnarfråga om just detta - 6 sköna tips för onanin

/Er sexolog-Camilla

Fråga: Hej! Jag är kille och känner att jag ibland hetsrunkar när jag slår på en porrfilm bara för att nå den sköna känslan och inser efter att jag har kommit att det inte var värt det. Runktillfällena har nästan blivit rutinmässiga(!). Direkt efter utlösningen önskar jag att jag hade laddat upp mer ordentligt och inte bara skyndat mig fram till mållinjen. Finns det några tips för hur man kommer i rätt stämning och hur man ska förbereda sig? Och hur njuter man allra bäst under onani? Mvh ”Adam”

Svar: Hej Adam! Vad härligt att du vill hitta på nya saker med onanin! Jag har lite olika idéer om hur du kan göra för att komma i stämning och njuta ännu mer under onanin, se om något kan funka för dig:

  • Förväntningar är en riktig skön-faktor. Förbered onanin genom att bygga upp förväntningar under dagen med fantasier och tankar om hur du ska onanera. Var specifik! Tänk på vad vill du göra och föreställ dig scenen framför dig – hur ska du göra, på vilken plats osv. Se om det kan börja pirra redan här vid tankestadiet.

  • Hitta fler av dina igångsättare! Sexuell upphetsning startar med att hjärnan tar in olika stimuli och skickar signaler till kroppen som får den att reagera sexuellt. En del tänds av att höra på heta sex-ljud, läsa sexnoveller, se bilder, film eller behöver direkt beröring för att gå igång. Att hitta och utforska sina sinnen kan innebära nya upptäckter för vad man gillar och går igång på. Tänk – de fem sinnena: lukt, smak, hörsel, känsel, syn.

  • Bryt ditt onani-mönster. Gör något helt annat mot det du brukar göra. Tittar du på porr - skippa porren ett tag, det kan få dig att fokusera på det som händer i kroppen istället. Välj en annan plats än du brukar, använd en annan onani-teknik eller ta med någon leksak eller annat föremål.

  • Stöna! Om du inte vågat än - prova!

  • Använd händerna – men inte som du tror! De flesta använder händer och fingrar när de onanerar. Det är bra för då kommer man åt på många ställen på kroppen och kan stimulera flera ställen på kroppen och könet samtidigt. Använd händerna på ett annat sätt än du brukar. Ta tvåhandsgrepp om könsorganet, se om du hittar något känsligt område om du smeker kring skinkor, lår, mellangård och upp runt analöppningen.

  • Sexleksaker som fleshlight, runkägg, vibrator, dildo eller glidmedel kan också förhöja känslan och ge variation. Det finns t.ex. glidmedel som både kan värma upp eller kyla ner och skapa häftiga sensationer för könet.

Lycka till!

Varma hälsningar,
Camilla