Oscar Sjöstedt: Trams, lögner och förtal

– Självklart kan jag sitta kvar. Det här är trams, lögner och förtal. Det sa Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt i P1 Morgon på torsdagen, med anledning av avslöjandena om grova judeskämt.

Oscar Sjöstedt svarade på frågor kring den senaste tidens avslöjanden som bland annat handlar om judehat. I en video från 2011 skrattar Oscar Sjöstedt högt när han berättar om tidigare kolleger som var nazister.

Oscar Sjöstedt berättar i videon om när han arbetade på ett slakteri i Island. Där sparkade de nazistiska arbetskamraterna på döda djur och ropade ”Die Juden”, alltså ”judarna”, samtidigt som de sparkade på djurkropparna.

I videon skrattar alltså Oscar Sjöstedt högt när han berättar om denna händelse.

– Det här är inte roligt, det är en bisarr anekdot. Jag tror att vi är på en slippery slope (ett sluttande plan) om man bara får skratta åt det som är roligt på ett trevligt sätt, sa i P1 Morgon på torsdagen Oscar Sjöstedt.

I P1 Morgon fick Oscar Sjöstedt också frågor om en konsert organiserad av en nazistisk organisation som han var på 2005 och en fest tillsammans med personer ur vit maktmiljö som han var på efter konserten.

Oscar Sjöstedt säger att han förstod att han hade hamnat i ett olämpligt sammanhang och gav sig därifrån. Uppgifter om att det inte alls gick till så avfärdade Oscar Sjöstedt som ”skitsnack”.