Branden i boende för nyanlända nu under kontroll

2:08 min

37 personer har under natten fått evakueras efter en kraftig brand på ett boende för flyktingar som fått uppehållstillstånd i Fagersjö i södra Stockholm. Branden uppges nu vara under kontroll.

Håkan Dahlbäck, operativ chef vid Stockholms räddningscentral, säger att det började brinna på utsidan av byggnaden och polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd. En förundersökning om grov mordbrand är inledd. 

Enligt Expressen så försökte någon sätta eld på boendet redan igår natt  inifrån huset – en dunk med brännbar vätska uppges ha placerats i en ugn som sedan startats. Personalen på boendet lyckades dock förhindra att det började brinna.

Under natten till i dag har ett 20-tal brandbilar varit på plats, och P4 Stockholm reporter berättar att huset där boendet för nyanlända var inrymt har svåra brandskador.

Rolf Nordman har tidigare bott i Fagersjö, och passerade under morgonen platsen när han var ute med sin hund.

– Jag blir så ledsen så jag gråter, säger han när han ser resterna av det eldhärjade boendet.

– Det här föder bara hat. Jag kom själv till Sverige under kriget, som flyktingbarn från Finland. Vi blev så väl mottagna, det här är nåt jag inte alls känner igen, säger han.

Enligt polisen finns det än så länge inga indikationer på hur branden startat. En teknisk undersökning av brandplatsen kommer kunna göras först då släckningsarbetet avslutats.