Sent mål sänkte Oddevold

1:58 min

Oddevold fortsätter att ha förtvivlat svårt att hålla nollan. I söndagskvällens hemmamatch mot Prespa Birlik höll Uddevalla-laget tätt i över 90 minuter – men på tilläggstid kom baklängesmålet som innebar förlust med 0-1.

Vid seger mot de skånska gästerna hade Oddevold säkrat kontraktet i fotbollens division 1, men nu lever man alltjämt farligt. Med nio poäng kvar att spela om är det nämligen fyra ner till just Prespa Birlik på den nedre kvalplatsen, trots att Oddevold är femma i tabellen.

Jämnt värre, med andra ord.

– Det tajtar till sig alltmer och lagen här nere är desperata, de krigar över 95 minuter. Så här ser det ut och så har det sett ut i andra matcher också, säger Jonas Rehnberg, tränare i Oddevold.

Avgörandet lät dock, som sagt, vänta på sig. Först i den andra tilläggsminuten rann Chinaemerem Germaine Udumaga igenom mitt i straffområdet och avlossade ett relativt löst skott som smet förbi målvakten Andreas "Silas" Samuelsson.

– Det är klart att vi är besvikna, igen, efter ett väldigt, väldigt sent mål. Det är inte bra nog helt enkelt, säger Rehnberg och utvecklar:

– Vi måste kunna knyta ihop det och få med oss poäng när vi är på övertid och en fast situation avgör. De droppar in bollen och vi måste vara mer samlade och få bort den.

Dessförinnan hade båda lagen haft flera fina chanser. Oddevolds anfallare Johan Patriksson kostade bland annat på sig att missa öppet mål i samband med en frisparksretur i den första halvleken, och strax därefter brände Prespa en liknande möjlighet när bollen for rakt upp i ribban.

Bortalaget missade dessutom ett rent friläge efter pausvilan, men kunde till slut stå som vinnare. För Oddevold blev det däremot noll poäng, och dessutom misslyckades man med att hålla nollan för tolfte seriematchen i följd.

– Nu gäller det verkligen att samla ihop sig och fortsätta prestera de här tre matcherna som är kvar, och ta med sig poäng. Det finns inget annat än att göra jobbet och ta det ansvar som man ska göra som lag, säger Jonas Rehnberg.