Målet som kan bli allsvenskt värt för Gefle – 3–3 mot IFK Göteborg i allsvenskan

0:25 min

Gefle hade ett bra läge att ta viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt.
Så blev det också – efter många om och men.
Först i matchens sista skälvande minut kom målet som kan bli allsvenskt värt.
Men de hade velat ha tre pinnar.

Det såg tidigt ut att kunna bli Gefles kväll. Redan efter ett par minuter gjorde Simon Skrabb 1–0 borta mot IFK Göteborg.

Men det såg ut att inte hjälpa. IFK Göteborg kunde, högst rättvist, både kvittera och göra 2–1. 

Då kom det. Tillfället som laget hade längtat efter. I den 69:e minuten drog Tom Pettersson ned Dioh Williams. Domaren drog fram det röda kortet, pekade på straffpunkten, och därefter mittpunkten efter att Martin Rauschenberg säkert satt skottet från elva meter.

Då hade Gefle över 20 minuter på sig att göra 3–2, med en man mer på planen.

Men IFK Göteborg kunde, trots det röda kortet, återta ledningen. Detta efter att Jakob Ankersen – som bränt flera gyllene lägen tidigare i matchen – bröstat in "Blåvitts" tredje mål för kvällen, i matchens 81:a minut.

– Jätteonödigt. Det är för dåligt av oss. Det är för dåligt att få en kontring emot sig med en man mindre, säger Martin Rauschenberg till Radiosporten.

Där och då trodde nog fler att Gefle skulle ta någon poäng.

Men när matchuret hade passerat 90 minuter, och två av de tre tilläggsminuterna spelats, då Joshua Nadeau nickat in en frispark – hans första allsvenska mål.

Det blev matchens sista mål. Gefle plockade därmed en ytterst viktig poäng.

– Vi fick inte till det. Men vi fick i alla fall målet i slutet. Det var det vi gick efter. Ligger man under två gånger får man vara nöjd med kryss, även om vi ville ha alla tre, säger Rauschenberg.

De har nu fem poäng upp till formsvaga Helsingborg. I nästa match möter de Gif Sundsvall, som ligger närmast över kvalstrecket.

– Det är tufft, det är så det är. Det är inget snack om saken. Vi måste ta tre poäng i de kommande matcherna. Det är tre poäng som gäller, säger Rauschenberg.

Fyra matcher återstår att spela.