Det internationella MMA-förbundets (WMMAA) ordförande Vadim Finkelstein säger att han tror att MMA kommer att bli en olympisk idrott

MMA i OS?
Ja, i framtiden kan det bli verklighet.
Det internationella MMA-förbundet ska lämna in en ansökan till IOK.
– Vi har goda möjligheter, säger ordförande Vadim Finkelstein.

MMA:s popularitet har vuxit rejält de senaste åren, och framför allt organisationen UFC:s galor och matcher lockar stor publik – både på arenorna och framför tv-apparaterna.

I framtiden kommer idrotten att bli en OS-sport. Det är i alla fall det internationella MMA-förbundets (WMMAA) ordförande Vadim Finkelstein övertygad om.

– Jag tror att MMA kommer att finnas med på det olympiska programmet i framtiden, även om det inte kommer att ske något av de allra närmaste åren, säger han i en intervju med den ryska nyhetsbyrån Tass, som citeras av diverse olika medier.

Redan nästa år kommer WMMAA att lämna in en ansökan till den internationella olympiska kommittén IOK om att få MMA erkänd som en olympisk idrott.

– Vi har redan våra dokument redo. Vi har en väldigt god chans att få ett positivt svar. MMA är nu planetens mest populära sport och vi har över 60 länder med i vårt förbund, säger Finkestein.