Luqas Ottossons recept på risotto

Kocken Luqas Ottosson gästade Maris café där han lagade risotto på både svamp och på morot.

Risotto

Grund

3st schalottenlök

1 klyfta vitlök

250g Arborio Ris

3msk olivolja

2dl vitt vin (om man vill)

2ca liter buljong (lite i taget)

Blanda allt i en gryta.

Låt puttra på 4-5 på spisen i ca 20 min.

Rör med jämna mellanrum.

Fyll på med vätska efter hand.

Vid servering blanda i en klick smör och massor av riven parmesanost.

Smaksätt med:

Skivade morötterna i slantar, steka på svagvärme tillsammans med olivolja och vitlök tills morötterna är mjuka. Blanda i risotton med hackad kruspersilja

Eller

Stek valfri svamp med lite olivolja och avsluta med en klick smör. Blanda i risotton med hackad kruspersilja