Anna Kinberg Batra tar M-politiker i örat

0:30 min

Nya Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ger sina partikamrater i Kalmar en tillrättavisning när det gäller bloggbråket om utrikesfödda. "De måste se till att det inte händer igen," säger partiledaren.

Det politiska bloggbråket i Kalmar blossade upp häromdagen. Det handlar om att Kalmars moderata kommunalråd Christina Fosnes gick ut i sin blogg och anklagade utrikesfödda för att ha begått en gruppvåldtäkt söder om Kalmar, trots att det inte finns några misstänkta för det anmälda brottet.

Detta fick Johan Persson, socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar att reagera kraftigt - dels på det kollektiva utpekandet av en grupp som skyldig till ett grovt brott och dels för att Fesnes föregriper en polisutredning och en fällande dom.

Även Nya Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ger sina partikamrater i Kalmar en tillrättavisning när hon besökte Kalmar för att tala på sitt partis Sydostkonferens på fredagen. 

Jag tycker att moderaterna i Kalmar ska diskutera hur man ser till att det inte händer något liknande igen, säger hon.

Hon tycker också, precis som Johan Persson, att det inte är politikernas sak att agera domstol, utan att det är rättsväsendets uppgift. 

Det är inte vår sak att bedöma vem som har begått brott.

Under sitt tal på Kalmar Stadshotell sa hon också att hon vill leda nästa svenska regering och att hon tror att Alliansen ska ta henne dit.