Fosnes beklagar våldtäktsutpekande

Kalmarmoderaten Christina Fosnes beklagar att det tolkats som att hon pekar ut utrikesfödda som gärningsmän vid våldtäkten söder om Kalmar.

– Jag måste verkligen beklaga att det här har fått sådana tolkningar. Det låter som om jag pekar ut en grupp men det var verkligen inte syftet. Jag beklagar detta jättemycket, säger Christina Fosnes till SVT Nyheter Småland.

P4 Kalmar har tidigare berättat om Fosnes blogginlägg där hon skriver att det kommit fram offentligt att det skulle vara utrikesfödda som låg bakom en våldtäkt i somras söder om Kalmar. Det här trots att polisen inte haft några misstänkta i ärendet eller gått ut med något signalement.

I fredags kritiserades Fosnes av partiledaren Anna Kinberg Batra som menar att Moderaterna i Kalmar måste se till att något liknande inte händer igen.

Det var efter det här som Christina Fosnes själv tog kontakt med media för att på nytt kommentera sitt blogginlägg.

– Att jag skrev att det var offentligt vilka gärningsmännen var, det var felaktigt och det måste jag beklaga. Så det tar jag avstånd från i så fall. Vi avvaktar så klart polisens utredning. Så jag beklagar att jag fått fel information från en vän, säger hon till SVT.

P4 Kalmar har sökt Christina Fosnes för en kommentar men hon har inte gått att nå.