Avakhan intar Musikplatsens scen

1:16 min

Det elektroniska indiebandet Avakhan har hyllats i brittisk press och många liknar bandet med ett modernt Blondie. Nu kommer den stockholmsbaserade trion till Musikplats Stockholm för livespelning.

Avakhan bildades i Stockholm för åtta år sedan. Bandets stomme utgörs av Ava Eckermann, Joakim Lundgren och Kristoffer Jonsson som alla tre ursprungligen kommer från jazzen. Tillsammans ville de prova på annat och tog klivet in i popens värld.  

– Det här med att göra pop är riktigt roligt. Att göra det enkla är en utmaning, säger Ava Eckermann som sjunger i bandet.

Att deras elektrodrivna indiepop och framtoning på scen påminner om ett modernt Blondie har de ofta fått höra. Och många pekar på deras förmåga att hitta den moderna ljudbilden i kombination med tydliga retroinfluenser. Avakhan har släppt en hel del musik sedan starten 2008 och härom veckan kom deras senaste singel Just Let Go som hyllats i brittisk press.

Fredag 11 november gästar Avakhan Musikplats Stockholm för direktsänd livekonsert. Intervju klockan 12.10, konsertstart klockan 12.30. Läs i vår Konsertkalender om hur du ser radiospelningen på plats. Fritt inträde! 

Mer om Musikplats Stockholm här