Trafikkaos efter att fotanglar kastats på E4

0:57 min

Närmare 100 fordon drabbades av punktering efter att fotanglar kastats ut på E4:an efter ett inbrottsförsök. Åtta personer har gripits misstänkta för att ligga bakom dådet.

Det var ordentliga störningar i trafiken på E4:an mellan Rosersberg och Arlanda under tisdagsförmiddagen. Orsaken är att tiotals fordon, både personbilar och lastbilar fått punktering på sträckan.

Orsaken till punkteringsproblemen är alltså de fotanglar som kastades ut på vägbanan av de misstänkta rånarna. Enligt uppgift låg det även fotanglar på mindre vägar i närheten.

På E4:an samlade det på sig köer med en rad stillastående fordon som försöker varna andra trafikanter.

Stockholmspolisen sätter fotanglarna i samband med ett inbrott på ett företag i Rosersberg som säljer mobiltelefoner. Flera bilar har setts lämna Rosersberg norrut på E4:an.

Lars Byström, presstalesman hos polisen, säger att man under morgonen gripit åtta personer.

– Vi var snabbt på plats efter att larmet om inbrott kom och då kunde vi stoppa flera bilar som lämnade platsen och kunde gripa åtta personer. Under deras färd från brottsplatsen så slängde de ut en stor mängd fotanglar som har lett till stora trafikstörningar på E4, främst söderut.

Hur många har drabbats av punkteringar?

– Jättesvårt att säga men det verkar vara ett stort antal. 

Vad innebär det här för trafiken?

– Det verkar vara nästintill helt stopp utefter E4, så det är bara att beklaga, säger Byström.

En av dem som satt fast på morgonen efter att bilen fått punktering är lastbilschauffören Per-Olov Örekärr. Han fastnade vid avfarten Rosersberg redan klockan 04.20 imorse.

– Det small till och bilen började gå åt höger, jag vet inte om det blivit några mer skador men det tror jag inte det är nog bara punktering som alla andra fått, säger han till P4 Stockholm vid 06-tiden.

Hur ser det ut på platsen?

– Det står bilar längs hela vägkanten. det är väl bara att vänta på att bärgaren kommer. Jag skulle ha börjat jobba vid fem och köra ut grejer så det blir rätt stora konsekvenser nu.

På väg till Rosersberg drabbades åtminstone en polisbil av punktering. Enligt polisen har ingen person kommit till skada på grund av fotanglarna. 

Vad som har stulits och hur inbrottet gått till vill polisen inte kommentera just nu. Enligt uppgift till Aftonbladet misstänks gärningsmännen vara inloverade i det spektakulära galopprånet i Upplands-Bro tidigare i höst.