Aleks springer genom hela Europa

2:53 min

Barefoot Aleks springer från Nordkap i Norge hela vägen ner till Spanien. Ett stopp på vägen blev det i Tolsby utanför Tibro, där Petronella Larsson och Henrik Gustafsson öppnade sitt hem för löparen.

Aleks Kashefi från England, eller Barefoot Aleks som han också kallas, började springa för fyra år sedan och har sedan dess utökat distansen mer och mer. I augusti började hans resa från Nordkap i Norge till Palermo i Spanien – en löparresa genom hela Europa.

– En vän föreslog en rutt som nästan var lika lång som längden på Europa och idén höll sig kvar så till slut bestämde jag mig för ge det ett försök. Det är en massiv utmaning och en ganska läskig sådan, men för att ta reda på om jag klarar den så måste jag testa, säger Aleks Kashefi.

Tre månader in i resan nådde han Tolsby utanför Tibro där han fick övernatta hos Petronella Larsson och Henrik Jacobsson. Där bjöds det på grynkorv och en varm säng, men Aleks stannade inte för att vila.

– Jag har inte haft en vilodag på 23 dagar. Bortsett från en förkylning för några veckor sedan och lite ömmande muskler så mår jag bra. Jag tror att våra kroppar är designade att röra på sig, säger Aleks Kashefi.