Tio år av helvete

18 min

Brutna ben, skendränkning i toaletten och inlåst i källaren utan mat. Västeråsaren Ronald Henriksson fick sämsta tänkbara start i livet. För P4 Västmanland berättar han om terrorn hans föräldrar utsatte honom för.

Ronald Henriksson föddes som barn nummer tre i en syskonskara på fyra. Han fick tidigt veta att han var ett oönskat barn. När de andra i familjen åt middag tillsammans fick han sitta inlåst i en hage i källaren utan mat. Han blev även skendränkt i toaletten och svårt misshandlad, näst intill dagligen.

– Jag blev slängd i golvet och bröt ett ben på flera ställen väldigt svårt men jag kom aldrig till sjukvård utan det fick självläka.

Det gjorde att kroppen läkte snett och när han sedan började skolan kunde han inte räta på ryggen utan gick framåtböjd. Då sa föräldrarna att det berodde på polio.

När Ronald var 10 år hade skolan och grannar reagerat och han fick komma till sjukhus där han bodde i 2,5 år och sedan barnhem. Där växte hatet mot föräldrarna och han började planera att ta livet dem.