FOTBOLL

Norrby klart för Superettan

1:42 min

Ett tidigt ledningsmål i returmötet borta mot Assyriska gjorde att Norrbys avancemang aldrig var i fara. Till slut blev det 2-2 och därmed är Norrby klart för Superettan efter totalt 4-2.

Stor hjälte för Norrby blev Richard Yarsuvat. Skyttekungen gjorde bägge målen när laget via 2-2 borta mot Assyriska i returmötet i kvalet till Superettan säkrade avancemanget.

Eftersom Norrby hade 2-0 med sig från mötet i Borås i onsdags så var Yarsuvats ledningsmål i matchinledningen i eftermiddagens match mer eller mindre avgörande. I det läget krävdes det fyra Assyriskamål för att hindra Norrby från att vinna mötet sammanlagt. Något som aldrig var nära att ske.

Assyriska rivstartade förvisso den andra halvleken och kvitterade Norrbys ledning i matchen, men efter att Richard Yarsuvat ånyo givit Norrby ledningen och Assyriska dessutom fått en man utvisad blev resten av matchen något av en transportsträcka.

Assyriska kvitterade med någon minut kvar, men Norrby kunde lugnt och säkert kontrollera sin ledning i dubbelmötet och till slut släppa loss jublet över att nästa säsong spela i Superettan.