Fortsätter resan runt jorden utan husbil

0:33 min

Med en hemmafixad husbil skulle Jacob Ode från Trollhättan och hans fru Frida Ode åka jorden runt. Nu är de i Thailand, utan husbilen som kompisen Daniel Widman kör hem från Ulan Bator i Mongoliet.

Efter att ha stött på problem med ändade regler längs vägen, ringde Jacob Ode kompisen Daniel Widman och bad honom om en tjänst.

– När vi kom på den här idén att någon skulle köra hem husbilen, så visste jag att han skulle göra det. Han kan inte tacka nej till en sådan chans, säger Jacob Ode.

Sagt och gjort, Daniel Widman, också han från Trollhättan, kör nu hem husbilen till Sverige från Ulan Bator i Mongoliet.

– Hur ofta får man det samtalet? Och jag har aldrig varit i Mongoliet och inte sett Ryssland heller så då är det bara att passa på, säger Daniel Widman.

Just nu kör Daniel Widman genom Ryssland.

– Nu snittar vi 100 mil om dagen. Ryssland är rätt så kallt såhär års, det är inte så varmt i bilen om nätterna så vi försöker köra så långt det går, säger Daniel Widman.

Samtidigt är Jacob och Frida Ode i Thailand och ska vara där i ungefär ett halvår och jobba som dykinstruktörer. Sedan går resan vidare.

– Det går väldigt bra just nu. Vi säsongsjobbar och reser, och vi trivs otroligt bra med det. Nu ser vi ingen anledning att sluta med det, säger Jacob Ode.