Växjö

De säljer allt de äger för att segla mot Medelhavet

6:02 min

Susanna Lohm och hennes man säljer allt de äger och flyttar ombord på en segelbåt. Nu ska de segla mot Medelhavet på obestämd tid.

40-åriga Susanna Lohm och hennes man Svante har länge velat sätta kurs mot Medelhavet med sin segelbåt.

Det har varit en dröm sedan länge för hennes man och för Susanna själv var det skador och operationer efter ett liv av intensiv träning som fick henne att att haka på.

– Träningen har blivit för mycket. Jag har tränat sönder kroppen. Jag har opererat mig tre gånger de fyra senaste åren. Och det har fått mig att fundera på vad som är viktigt i livet. Och det här med planer för framtiden... Jag vet ju inte ens om jag kommer bli pensionär. Så nu kör vi, säger Susanna Lohm.

Susanna och Svante har hunnit auktionera bort de flesta av sina prylar, och i väntan på att huset ska bli sålt så hyr man ut det. Nu väntar horisonten i en segelbåt.

– Det handlar så mycket om att släppa taget. Vi håller gärna fast i saker. Det kan vara människor, det kan vara minnen, det kan vara allt möjligt... Men ofta när man väl vågar att släppa taget så är det väldigt skönt, säger Susanna Lohm.     

– Det handlar om att stå på den där klippan och ta det där hoppet ut och hoppas att det löser sig. För det gör det ju nästan alltid, säger Susanna Lohm. 

Hör en längre intervju med Susanna via den blåa ljudknappen!