Köksträdgården kan ge nästan allt du behöver

1:27 min

Journalisten Sara Bäckmo är övertygad om att alla kan odla grönsaker. – Satsa på att odla grönsaker du tycker om, säger hon.

– Jag ska kräva något av jorden, och kräva något av mig själv, och göra något som faktiskt gör skillnad för hushållet, då kan vi odla jättemycket mat. Odlar man något man tycker väldigt mycket om att äta, så ger man extra energi och tanke till vad som behövs, och det blir lättare att felsöka, säger Sara Bäckmo.

Journalisten Sara Bäckmo startade upp sin egen köksträdgård, blev odlingsbiten och började blogga om det. Hon har över 50 000 följare på Facebook, har gett ut en odlingsbok och jobbar nu med en kokbok. I dag är Sara och familjen nästintill självförsörjande på grönsaker som hämtas från den egna 450 kvadratmeter stora köksträdgården Skillnadens Trädgård. Och faktum är att nästa års odlingssäsong redan är i gång.

– Det är nu på senhösten och på vintern som vi förbereder nästa års kanonodlingar genom att sätta i gång och förbereda växtplatser och så.

Tror du att folk tycker att det är svårt att odla?

– Ja absolut, så var det för mig också, jag sköt upp starten på mitt odlande väldigt länge. Men det bästa vi kan göra om vi vill odla grönsaker, det är att börja, oavsett hur förutsättningarna ser ut eller vilka förkunskaper vi har. Bara sätt i gång, så lär man sig efter hand.