Otäcka scener på Olympia – huliganer inne på planen och attackerade Helsingborgs Jordan Larsson

0:35 min

Det blev otäcka scener på Olympia efter att Halmstad säkrat allsvenskt avancemang.
En grupp Helsingborgs-huliganer tog sig in på planen och attackerade Jordan Larsson.
– Det är beklämmande, säger Radiosportens Gunnar Brink.

Efter slutsignalen, då det stod klart att Helsingborg förlorat den avgörande kvalmatchen mot Halmstad och åkt ur allsvenskan, tog sig en grupp arga Helsingborg-huliganer in på Olympias gräsmatta.

Jordan Larsson tog sig dit, och blev då attackerad av HIF-huliganerna, som bland annat slet av honom tröjan.

– Jag tror att Jordan Larsson är där för att få någon sorts kontakt, och till slut slutar det med att han blir attackerad. Han blir själv oerhört irriterad, och det är också små skärmytslingar i ena hörnet, refererade Radiosportens Gunnar Brink, och fortsatte:

– Det blir inte så mycket av det, men det är i alla fall scener som är beklämmande att se.

Jordan Larssons pappa, tränaren Henrik Larsson, var även han framme vid huliganerna och såg ut att vara redo för att slåss, med nävarna knutna innan han motades bort av andra ledare.

– Det är väl klart att jag förstår deras frustration och alltihopa. Det var väl därför jag själv också gick dit eftersom jag är ledsen, frustrerad och arg, säger han till Radiosporten.

Han uppfattade dock inte att supportrarna gick till attack mot sonen Jordan Larsson.

– Och hade jag sett det hade jag förmodligen varit där inne och vevat ordentligt, eftersom de måste tänka till litegrand. Åtta-tio minuter tidigare jublar de över att han gör 1-0, sade han på presskonferensen.

Han säger nu att han vet att det kan vänta otäcka möten.

– Det var ju många som hade mask på sig där, så jag vet inte vilka det är. Så nu får man titta en och två gånger över axlen. Men det gäller bara att omge sig med rätt kompisar så är det lugnt, säger han.

Enligt Fredrik Bratt, vid polisen region Syd, fortsätter oroligheterna efter matchen.

– Det har varit upprörda känslor där inne, säger han till TT.

Ett stort antal polispatruller och ordningsvakter försöker nu hålla isär supportrarna utanför arenan.

– Där är stökigt, väldigt stökigt på plats. Supportrar som dröjt sig kvar rör sig runt Olympia och man har gjort flera rusningar och kastat saker mot poliserna.

Radiosportens reporter Patric Ljunggren var på väg ut från arenan, men blev hämtad av vakter och låstes därefter in på Olympia för sitt eget skydd.

– Det har varit mängder med människor som velat göra upp med spelare från de signaler jag har fått. Det har varit stenkastning utanför Olympia, berättar han, och fortsätter:

– Själv var jag en av de reportrar som var på väg ut från arenan som blev hämtad av vakter för att ta mig in igen för att komma i säkerhet.

– Dörrarna låstes åt samtliga håll, och rapporter gör gällande att fans – eller vad vi nu ska kalla dem – har försökt ta sig in för att komma åt spelarna.