Stina Wollter: Jag bombade näthataren med hans egen penis

3:34 min

Uppsalabon och Sveriges Radio-profilen Stina Wollters populära Instagramkonto har stängts ner. Det beror troligen på att hon skickade så kallade "dick pics" till en näthatare.

På sitt Instagramkonto publicerar programledaren Stina Wollter bilder och filmer på sig själv där hon protesterar mot osunda kroppsideal.

Hennes konto följs av över 61.000 människor och flera av dessa mejlade henne under måndagsmorgonen och frågade var hon hade tagit vägen.

Det kan vara så att han har anmält mig för sexuella trakasserier.

När hon tittade i sin mobil upptäckte hon att hennes konto stängts av och hon misstänker att en händelse för några dagar sedan ligger bakom.

– Jag fick en fruktansvärd, så kallad "dick pic", sänd till mig och blev riktigt irriterad. Det brukar jag bli, berättar hon.

Den här gången valde Stina att ge tillbaka med samma mynt och tog en skärmdump på personens penis.

– Jag bombarderade tillbaka med hans egen bild och så fick han några till på köpet från några andra av hans "dick pic-kollegor", säger hon och fortsätter:

– Så i sak har jag skickat "dick pics" till honom. Det kan vara så att han har anmält mig för sexuella trakasserier.

Hur känns det?

– Man blir lite svag och orkeslös som när man blir fråntagen någonting. När du tycker att du har styrt din egen farkost och så kommer någon och bara rycker alltihop.

– Det var ju en trygg plats för mig och väldigt, väldigt många människor.

Vad har du fått för reaktioner?

– Det plingar i mobilen hela tiden. Det kommer fina mejl. De har startat en hashtag under #openstinasaccount. Det bara strömmar enormt mycket kärlek och pepp från alla håll och kanter.

Stina har sökt Instagram men har ännu inte fått något svar varför kontot stängts ner.