P4 Extra 13 juni

Fyra helt vanliga grabbar mellan 19 och 30 år. Helt plötsligt en dag aktiveras de till att bli självmordsbombare, de packar sina militärryggsäckar och ger sig av för att spränga sig själva och andra i luften. Det är inte i Mellanöstern på Gazaremsan, det är inte i Tjetjenien, det är i Storbritannien, i England. Terroristexperten Gunnar Jervas säger att sådana här killar mycket väl kan finnas i Sverige mitt bland oss, men att vi inte är någon måltavla. (Efter 13.00)

Vad justitieministern Thomas Bodström säger får du också höra under programmet i dag. (Efter 13.30) 

Vi ska också följa upp gårdagens prat om civilkurage. Om du ingriper och stoppar en misshandel eller våldtäkt men samtidigt åker på stryk får du inte ut något på försäkringen om du druckit en eller två bira eller tagit ett glas vin. Så ska du utnyttja civilkuraget måste du vara nykter kan man säga. (Efter 13.30)

Vi ska prata naket. Vad säger lagen och vad säger moralen?(Efter 14.00)

Ikväll skjuter den amerikanska rymdstyrelsen NASA upp rymdfärjan Discovery. Det är första gången sedan februari 2003 som USA bemannar rymden igen. Den gången slutade allt i en katastrof med ett stort eldhav som föll ned från skyn. Johan Marcopolos från Rymdbolaget gästar programmet. (Efter 14.00)

Det är en mänsklig rättighet att ha balkong. Det tycker kvinnan som startade föreningen Gröna balkonger. I dagens program träffar vi henne. (Efter 14.30)

Välkomna till P4 Extra!