Kungligt besök på gymnasiet i Skövde

3:06 min

På tisdagen besökte prins Daniel och några företagare Gymnasium Skövde Västerhöjd och Kavelbro, samt Högskolan i Skövde.

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens projekt som ska locka unga människor till att bli entreprenörer heter Prins Daniels Fellowship. Tillsammans med några företagare träffade prins Daniel under tisdagen elever på gymnasiet och Högskolan i Skövde.

På förmiddagen pratade prinsen bland annat om hur viktigt det är att våga satsa om man har en företagsidé.

– Det handlar inte om att alla ska starta företag, utan mer om att om man vill ska man våga. Det är det som är det stora problemet, att det är många som vill men inte vågar ta steget för det finns inte den här riktiga entreprenörskulturen överallt i Sverige, sade han när P4 Skaraborg fick en pratstund med honom.

Han hoppas på att kunna inspirera unga som är sugna på att bli företagare i framtiden.

– Beroende på vad man har gjort så inspirerar man på olika sätt. Är man intresserad av teknik blir man nog mer inspirerad av en teknikföretagare. Men är man intresserad av träning och hälsa kanske man kan bli intresserad av en före detta gymägare.

Vanessa Wiklund och Gustav Andersson, som går i trean på Gymnasium Skövde Västerhöjd, var två elever som fick chansen att prata med prinsen och de var nöjda med dagen.

– Det var mycket lärorikt. Han berättade om sina egna erfarenheter och historier. Det var jättekul. Han gick från ingenting till allt i princip, säger Vanessa Wiklund.