Ishockey

Hockeyfruarna laddar för välgörenhetsderbyn

3:25 min

Allt som oftast får de stå i skuggan av sina livspartners, men under vintern är det tjejernas tur att ta plats. Och man gör det för den goda sakens skull.

Ishockeyderbyn mellan Tingsryd och Växjö har genom åren väckt heta känslor. Nu är det dags igen. Nu är nämligen ett dubbelmöte inplanerat, men det är inte de vanliga lagen som kommer äntra isen. Istället representeras Växjö av Lakers Ladies och Tingsryd av Queens of Taif och lagen består av herrlagens fruar.

– Det började med en utmaning från Lina Stensson, Robert Roséns sambo. Vi tjejer i Tingsryd diskuterade det och antog utmaningen. Utmaningen togs emot väl, alla tyckte det verkade väldigt roligt, säger Lisa Bengtsson som är den som driver laget i Tingsryd.  

"Vi gör det för välgörenhet"

Men tanken är inte lagen är permanenta och kommer gå in i seriespel, utan det gäller ett dubbelmöte för den goda sakens skull.

– Vi gör det för välgörenhet, för att samla in pengar till barnsjukhuset i Växjö. Tanken är att det inte ska vara något inträdespris, utan vi säljer lotter och har lite jippo runt omkring.

Hur går träningarna?

– Vi har haft två träningar. Det har fungerat bra. Kvaliteten är jämn, det är många som ligger ned på isen till och från, ha-ha! Vi lär oss från grunderna. Det är ingen som har skridskobakgrund i laget, säger Lisa Bengtsson.