Veckans färsking vecka 4 2017

Veckans färsking: The Magnettes tillbaka med ett fulländat koncept

Med ett gäng starka låtar och ett väl utarbetat, nytt koncept är det ingen tillfällighet att vi tror, och hoppas, att 2017 blir The Magnettes år!

Sanna Kalla och Rebecka Digervall är kompisarna som hållit ihop sedan grundskolan, kämpat hårt för att ta sig fram inom musikbranschen, lärt sig sina läxor, gått på sina nitar och framför allt – jobbat riktigt, riktigt hårt. 

Idag består bandet av Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström. En trio med skickliga låtskrivare, textförfattare, artister och uppbackade av skivbolag, management, bokningsbolag och stylist.

Med det helgjutna konceptet Sad Girls Club, deras cheerleader-dräkter och den vemodiga och glittriga sminkningen och inte minst starka låtar är The Magnettes en hårsmån från att slå stort, både i Sverige och utomlands.

Bandet har redan haft framgångar utomlands och gjort fem USA-turnéer, hyllats i musikbloggar och spelat på alla ställen som är ”rätt” inom musikbranschen.

I mars-april släpps deras första album Ugly Youth och singlarna Hollywood, Bones och Killers in a Ghosttown från det kommande albumet har blivit varmt mottagna.

Fjärde singeln och denna veckas färsking Sad Girls Club liknar The Magnettes vid en programförklaring: 

”Sad Girls Club är inget vi har kommit på. Det är en rörelse som vi är en del av. Det är en idé om en fristad som behandlar dig som personen du vill vara. Ett ställe där du har rätt att vara ledsen, annorlunda och arg. Det är en reaktion till den värld som säger åt dig att le när allting suger.”

Med singeln tar de också mycket tydligare ställning politiskt, något vi kan se som en växande tendens inom popmusiken. The Magnettes räds inte för att sticka ut hakan, vara outsidern, bli obekväma – samtidigt som de gör briljant popmusik!

Har du en ny låt på gång? Vill du ha den med i Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!