Sascha arbetar med att rädda unga

3:15 min

Före detta idrottsläraren Sascha Abdelnabi hittade sitt livskall när han arbetade som kolloledare på Barnens ö.

Det glöder om Sascha när han berättar om kolloverksamheten på Barnens Ö och han beskriver det som att det satt spår i hans hjärta.

Det var under sina somrar där som han förstod att han hade en förmåga att nå ungdomar som inte mådde bra, och att det var med dem han ville jobba.

– Jag märkte att jag sögs till dem som var utanför gruppen och ville få med dem. För mig är det viktigt att man är ett lag.

– Det var likadant när jag var liten. Jag ville aldrig vara med i det bästa laget. Jag ville alltid att David skulle slå Goliat och det är samma sak nu.

Jag vill kämpa för dem som har det tufft.

Enligt Sascha är det viktigaste för att få ungas förtroende att skapa en relation och att se människor.

– Man får lyfta upp huvudet från alla mobiler och surfplattor. Jag önskar att det kunde vara lite mer närvaro i samhället, säger Sascha.

I dag jobbar Sascha heltid med att hjälpa ungdomar och familjer som far illa. Och att han älskar sitt arbete råder det inget tvivel om. Sascha pratar med ett brinnande engagemang om de ungdomar som han jobbat med genom åren.

– Jag får så otroligt mycket energi tillbaka från ungdomarna också. De tar inte bara, säger Sascha och avslutar:

– När jag ser en förändring och att det går framåt... Det finns ingen belöning på något sätt som kan mäta sig med det. Det är det finaste du kan få.