Ljusbärare 2016 / Publiknätverket

Hatice Göksen sprider ljus från polishuset i Strängnäs

2:01 min

Hatice Göksen kommer från Turkiet men bor sedan många år i Strängnäs. Hon är omtänksam och gör det mesta för sina vänner - och för Turkiets framtid.

– Man kan inte bara rädda sig själv, man har ju ett ansvar för andra människor, också, som har det sämre ställt. Så många som möjligt ska få det bättre, berättade Hatice Göksen, när hon tog emot utmärkelsen direkt i P4 Sörmland.

Det är ni lyssnare som har nominerat ljusbärare från er omgivning. Stort tack! 

Nominering:

Jag har förmånen att varje dag få arbeta med en kvinna som har ett enormt stort hjärta och förgyller tillvaron för så många. Hon heter Hatice Göksen och kommer ursprungligen från Turkiet. Hatice jobbar aktivt med att människor ska få det bättre. Hon är aktiv i föreningar som är engagerade i Turkiets framtid, hon missar gärna inte en demonstration där hon har möjlighet att göra sin röst hörd. Hon har vänner som kör ner kläder till bättre behövande i Europa, när det är dags gör hon vad hon kan för att samla in så mycket som möjligt.

Men inte bara det, hon är otroligt omtänksam, hon är klok och har alltid tid att lyssna.  Hon inger ett stort förtroende och bjuder alltid på ett leende. Hatice lockar fram det bästa i människorna runt omkring henne.

Hatice arbetar i polisens reception i Strängnäs sedan snart 11 år och många Strängnäsbor har genom åren träffat henne när det varit dags för att förnya passet. Många nämner att de minns mötet med henne för fem år sedan eftersom hon är så trevlig och omtänksam men framförallt tar sig tid för individen hon möter. Hatice är en fantastisk kollega och medmänniska, det borde verkligen finnas fler som henne.

Hon skulle dela med sig av det sista hon hade om det kunde hjälpa en medmänniska utan minsta tvekan!

Vänliga hälsningar Helena Wahlund