Kristoffersson hoppas på nygammalt samarbete

3:53 min

Rallycross-stjärnan Johan Kristoffersson från Arvika söker nytt stall efter att hans teams samarbete med Marklund motorsport avslutats.

Kristoffersson motorsport och Marklund motorsport har tidigare samarbetat under namnet Volkswagen RX Sweden. Samarbetet resulterade under årets världsmästerskap i en silvermedalj för Johan Kristofferssons del och en tredjeplats i teammästerskapet.

Vad som händer för Johan Kristofferssons del är oklart än, men teamet vill gärna se en fortsättning med Volkswagen.

– Vi ser absolut möjligheten att fortsätta samarbete med dem. För oss och framför allt för Johans del så har målsättningen hela tiden varit att fortsätta åka rallycross. Vi har ett långvarigt samarbete med Volkswagen sen 2010 så det är ju naturligt att vi försöker in i det längsta att hitta en form av samarbete tillsammans med dem, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Han berättar också att andra stall har visat intresse för Johan. 

– Det är lite silly season nu och alla jagar chaufförer men det finns ett stall som har ett konkret erbjudande om en sits för Johan. Det är ett väldigt bra team och bra stall, de är konkurrenskraftiga och har varit med väldigt bra i år. De har uppmärksammat Johans talang och tycker att han skulle passa bra i den setup:en de har, berättar Tommy Kristoffersson.

Det är ännu oklart när planerna inför nästa säsong kommer att vara spikade. 

– Det är lite bråttom nu så att vi kan komma igång. Det är väl ingen ko på isen men jag känner nog att vi iallafall går mot julvila borde ha något klart. Lite tid har vi på oss men det börjar att bli bråttom, säger Tommy Kristoffersson.