Tromb i Ulricehamn - Kaos och 4000 strömlösa efter kraftigt åskväder

En tromb drabbade Ulricehamn, och blåste ned ett stort antal träd. På Prångens camping blåste bland annat en husvagn iväg. Räddningstjänsten beskriver ett omfattande kaos i  sjuhärad, men där ingen människa blev skadad. Fortfarande är hundratals hushåll i Sjuhärad strömlösa efter ovädret.

Ett kraftigt åskoväder drog in över Sjuhärad vid sjutiden på fredagskvällen med omfattande regn- och hagelskurar. Räddningstjänsten beskriver ett kaos, med omfattande skador, bland annat en villa i Töllsjö, som började brinna efter ett blixtnedslag, och ett tiotal översvämningar i Mark och Borås.

I Ulricehamn drabbade en tromb bland annat kyrkogården i Vist, där ett stort antal träd blåste ned, och vid Prångens camping, där bland annat en husvagn blåste iväg. Men ingen människa skadades på grund av ovädret, enligt Räddningstjänsten.

Omfattande strömavbrott följde också i vädrets spår, när träden har fallit över elledningar. Igår kväll var som mest 4000 hushåll utan ström, enligt Vattenfall. Vid niotiden på lördagsmorgonen var hundratals elkunder fortfarande strömlösa: i Ulricehamn omkring 100, i Rydboholm 300, i Fritsla 150 och i Länghem ett 50-tal strömlösa hushåll. Vattenfall lovar att felen ska repareras under dagen.