Villa Lidköping tappade derbysegern i slutminuterna

1:42 min

Villa Lidköping stod för en blixtvändning med kvarten kvar och gick mot ännu en derbyseger mot Vänersborg. Men hemmalaget kvitterade till 3-3 då bara minuter återstod och Villa fick nöja sig med oavgjort.

Det blev en dramatiskt sista kvart i det spännande derbyt mellan Vänersborg och Villa Lidköping.

Villa stod för en reptilsnabb vändning inom loppet av två minuter med kvarten kvar och det var lagets storstjärnor Johan Esplund och Daniel Andersson som initierade scenförändringen.

Esplund fixade 2-2 innan Andersson vickade sig fram i läge och prickade in 3-2 ledningen i den 77:e minuten.

Villa gick sen för att utöka försprånget men hemmamålvakten David Borvall tillät inte fler mål av sina forna lagkamrater och Vänersborg skulle istället få halv revansch för derbyförlusten i Lidköping för två veckor sen.

Avgörande blev när Petter Björling (slag på skridskon) och Martin Andreasson (bentackling) åkte ut i tät följd i den 87:e minuten och bara halvminuten senare rasslade det i nätet bakom Jesper Thimfors.

Kvitteringen kom på hörna genom Sergei Lomanov som sköt in 3-3 via Thimfors hjälm bara halvminuten efter Andreassons utvisning och poängen fick fördelas lika inför nästan 3500 åskådare.

Lite jobbigt känns det att de får kvittera när vi haft sådana lägen innan och punktera.

Utvisningarna som låg till grund för att Villa tappade sin ledning ville dock inte Sixtensson lägga för stor vikt vid.

– Det är inte så mycket att säga om. Det är klart att det är jobbigt men det är svårt att se härifrån om det var utvisningar men det var det säkert.

Överlag var det en jämnt derby som innehöll två hörnmål, ett av vardera laget, i en trevande första halvlek. I andra tände det sen till och de båda rivalerna turades om att diktera villkoren.

– Vi försöker jobba oss in i matchen även om vi inte alltid får till det. Försvarsmässigt helt okej men offensivt får vi för korta anfall. Vi masserar inte Vänersborg tillräckligt mycket, analyserade Sixtensson.

Det oavgjorda resultatet innebär att Villa nu halkat ner till tredje plats i det täta toppskiktet och är två poäng bakom serieledaren Bollnäs och en pinne efter tvåan Sandviken.

Nu väntar ännu ett uppehåll på drygt en vecka innan Villa får rusta sig för säsongens längsta bortaresa då jumbon Kalix står för motståndet på bortais på annandagen.

Matchfakta:
Vänersborg-Villa Lidköping 3-3 (1-1)

Vänersborg: Sergei Lomanov, Joakim Hedqvist, Robin Öhrlund.

Villa Lidköping: Martin Johansson, Daniel Andersson, Johan Esplund.

Publik: 3 462.