Bordtennis

Derbysegrande Storfors värvar litauiska

2:03 min

Storfors tog en väntad seger i Värmlandsderbyt mot Arvika i damernas pingisliga idag. Dessutom har Storfors nu gjort klart med ett litauiskt nyförvärv.

Storfors fortsätter att gå fram som en ångvält i pingisligan A. Under lördagen blev det klara 6-0 i derbyt mot mittenlaget Arvika.

Storfors var också storfavoriter på förhand, men det unga Arvikalaget lyckades ändå knipa set i fem av sex singelmatcher.

Brittiskan Tin-Tin Ho, ungerskan Mariann Juhasz och brasilianskan Jessica Yamada vann två matcher var för Storfors. Och tränaren Anders Hulth är nöjd med sitt lags prestation.

– Det är klart att vi var favoriter, och jag tyckte att det syntes en liten tendens till nervositet i början. Det blir ju tryck när vi var så stora favoriter, men vi löste det bra, säger Anders Hulth.

Var det någon derbystämning?

– Ja, det var jättebra derbystämning, vi hade över 100 pers här och tittade. Det var drag som bara den. Jag är jättestolt över att det var så mycket Storforsare som kom, och även utifrån så det var jättekul.

Storfors, som siktar på SM-guld den här säsongen, har dessutom gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om 28-åriga litauiskan Lina Misikonyte, som spelar i franska andraligan och som ansluter lagom till nästa match i mitten av januari.

– Det är inte att vi tar bort någon annan, utan vi förstärker för att vi vet att vi får vissa matcher där någon är borta. Så det är mer en säkerhetsåtgärd. Hon är en riktigt bra spelare, spelar offensiv pingis och är i samma klass som de andra tjejerna. Vår styrka är att vi är ett så komplett lag, jag kan sätta vilken spelare som helst som etta eller tre. Och alla andra lag i pingisligan har förstärkt nu, säger Anders Hulth.