TRÅKIGA PLATSER

Trista Brunkebergstorg ska bli roligt – med fontäner och träd

4:39 min

P4 Stockholm ville ha våra lyssnares tips på tråkiga platser i Stockholm. Nu visar det sig att vi kanske får stryka Brunkebergstorg från tråkighetskartan.

I slutet av november gick vi ut med en efterlysning i sociala medier där vi ville att P4 Stockholms följare skulle tipsa om tråkiga platser i stan.

Vi fick in massor med tips om hur tråkigt det är på Södra stations perronger, Kungsbro strand, Järnvägsparken och bussterminalen vid Gullmarsplan. Bland mycket annat.

Några tyckte också att Brunkebergstorg var utom all rolig räddning. Men där berättar Henriette Johansson, som är chef för nya kvarteret som växer fram vid Brunkebergstorg, att det snart blir ändring på det.

– Om bara ett halvår kommer Brunkebergstorg vara en väldigt levande plats, säger hon.

Vad kommer man få se och uppleva då?
– Det kommer att bli kultur, två nya hotell, uteserveringar där man kan sitta och dricka öl och titta ut över det helt nya torget med magnoliaträd från Japan och fontäner som skimrar av guld.

Brunkebergstorg har varit ett klassiskt tråkhål i City men Henriette Johansson är helt säker på att det blir historia när nya torget invigs våren 2017.

– Torget har ju upplevts som en mörk och otrygg baksida men nu gör vi det till en framsida. Brunkebergstorg ska bli hjärtat av kvarteret. En välkomnande framsida!