Midgård fixar julfest för de boende

0:58 min

Under julen kan det vara många som känner sig ensamma och oftast drabbar det de äldre. Därför anordnar Midgårds äldreboende i Tidaholm en julfest ikväll för att göra julen speciell för de boende.

Under julen så träffas oftast nära och kära men en undersökning som P4 Skaraborg har gjort med hjälp av publiknätverket visar att fem procent kommer fira julen ensamma.

Oftast är det de äldre som blir ensamma över julen och därför anordnar Midgårds äldreboende i Tidaholm en julfest ikväll för att göra den speciell för de boende.

– Det är många som är ensamma och som inte har anhöriga. Så julfesten är mycket för deras skull, säger Lisa Gustavsson Karlsson som jobbar på Midgård och arrangerar julfesten.

På kvällens fest kommer det bli underhållning med musik, julbord med alla tillhörande klassiker och även tomten tittar in lite tidigare på Midgård. Gerd som bor på boendet ser fram emot kvällens fest.

– Jag tror på tomten och allt sådant så jag är väldigt upprymd och förväntansfull, skojar Gerd.

– Jag tycker julstämningen är bra här och det fattas ingenting. Personalen ställer alltid upp, fortsätter hon.

Även Gerds kompis Mildred ser fram emot festen och passar även på att tacka personalen.

– Det blir roligt med fest, allt är så trevligt. Personalen är underbar och är jätteduktiga och gör mycket för oss.

Detta är inte första gången som äldreboendet Midgård anordnar fest för de boende. Tidigare har boendet haft höstfester, åkt raggarbil med de boende, bjudit in djur och haft kräftskiva bland annat. Och personalen tycker att det är viktigt att anordna saker för de boende.

– Det är jätteroligt och man får så mycket uppskattning. Det är en generation som är värd att få en extra guldkant, säger Maria Blanck Wahlström.