Jönköping

Krisande ridklubb kan få kommunal stöttning

1:11 min

Jönköpings fältrittklubb förlorar cirka 100 000 kronor varje vecka på grund av utbrottet av kvarka vid stallet i Klämmestorp.

För några veckor sedan drabbades en häst vid Jönköpings fältrittklubbs stall i Klämmestorp i Jönköping av kvarka. Sedan dess har stallet varit stängt för besök och över 800 medlemmar som brukar rida på ridskolan har drabbats. 

Även ponnyridskolan har fått stänga på grund av utbrottet av kvarka och flera hästar har insjuknat de senaste veckorna.

Enligt ordförande vid klubben, Kicki Alm, så är det ekonomiska läget ansträngt på grund av utbrottet, och klubben förlorar stora summor för varje vecka som går utan att verksamheten är igång.

– Det är tungt. Det är klart vi tappar väldigt mycket pengar för varje vecka det går. Jag hoppas fortfarande vi har elever som vi hoppas vill stanna hos oss, säger Kicki Alm.

Kultur- och fritidsordföranden i Jönköpings kommun, Peter Jutterström (M), öppnar för att kommunen ska hjälpa klubben ekonomiskt.

– Jag kan inte lova något, men det är klart vi måste hjälpa till i den mån det går. Man kan dra ner på hyran eller kanske ge något ekonomiskt bidrag på något sätt, säger Peter Jutterström.

Hör intervjun med Jutterström i spelaren nedan.