Guif tappade segern i slutminuten – oavgjort mot Aranäs

2:14 min

Efter en jämn och spännande match såg det ut som att Guif skulle kunna knipa segern med ett par bollar. Gästade Aranäs ville dock annat och kunde kämpa sig tillbaka och kvittera.

Guif fick en drömstart på matchen och tvingade fram en time out från Aranäs redan efter fyra minuter. Då ledde hemmalaget med 3-0 och Aranäs var väldigt virriga i anfallsspelet.

Efter det kunde dock gästerna studsa tillbaka och gjorde en riktigt bra halvlek samtidigt som Guif tappade lite i spelet med en rad slarviga ingripanden. Oavgjort, 13-13, i paus kändes fullt logiskt men favoritskapet låg fortfarande kvar på Eskilstunakillarna.

Till den andra akten visade Guif att de är ett bättre lag men de lyckades aldrig skapa en tillräckligt stor lucka målmässigt ner till Aranäs.

Det tog gästerna vara på och kunde efter många om och men ge sig själva ett läge att kvittera i slutminuten. Den chansen missade inte Aranäs och lyckades få in 28-28 med bara sekunder kvar att spela.

Handbollsligan

Eskilstuna Guif-HK Aranäs 28-28 (13-13)

Guif: Mathias Tholin 6, Daniel Ekman 4, Emil Andersson 3, Markus Sjöbrink 3, Simon Sonesten 3, Markus Ekman 2, Marcus Pedersen 2, Fredrik Gustavsson 2(2), Robin Andersson Dickfors 1, Daniel Wigö 1, Emil Hansson 1.

Aranäs: Tommy Atterhäll 9(5) Philip Jonsson 6, Tobias Johnsson 6, August Wiger 3, Jonathan Wiklund 3, Victor Santos 1.

Utvisningar, Guif: 4x2 Aranäs: 3x2.

Rött kort: Victor Santos, Aranäs (Efter tre utvisningar).