Storbrand i Umeå

Störningar i Vattenfalls kundtjänst efter branden

1:22 min

Branden på Vattenfalls kontor i Umeå i natt påverkar Vattenfalls kundstjänst i hela landet. All kundtjänst sköts nämligen från Umeå.

300 personer på Vattenfall i Umeå har idag inget kontor att gå till men många kan jobba hemifrån.

Kontoret var bemannat när branden utbröt och evakueringen av de som jobbad i går kväll gick bra säger Peter Stedt som är informatör på Vatttenfall.

-Det kommer att bli störningar på vissa delar av kundtjänsten under det närmaste dygnet i alla fall. I morgon vid den här tiden hoppas vi att vi får igång de flesta av de funktioner som kundtjänsten sysslar med, säger Peter Stedt.

250 personer jobbar med kundtjänst från Umeå. Ytterligare 50 anställda har andra uppgifter.

Samhällsviktiga funktioner som felanmälan, till exempel att man blivit strömlös, den funktionen har flyttats över till Trollhällhättan och fungerar, berättat Peter Stedt. Men andra funktioner, som att flytta abonnemang till exempel, där kommer det att bli störningar framöver, säger han.

-Med en viss reservation för att vi inte vet hur omfattande skadorna är så räknar vi med, och hoppas, att verksamheten ska kunna flyta normalt inom en vecka, säger han.

Men det allra viktigaste betonar Peter Stedt är att evakueringen gick bra och att ingen kom till skada trots en omfattande brand.

-Det är naturligtvis fruktansvärt men bra att det gick så bra som det ändå gick. Jag tänker på personalen att de på grund av våra säkerhetsrutiner kunde evakueras väldigt snabbt och aldrig var i någon fara. Det är jag oerhört tacksam för. Det är det viktigaste i en sådan här situation, säger Peter Stedt på Vattenfall.