Nio spelare saknas i Färjestads BK inför matchen mot Brynäs IF i SHL

Mot Frölunda i går saknades sex spelare.
Mot Brynäs i morgon ser det ännu värre ut.
Då saknas inte mindre än nio spelare.
– Nu börjar det bli tufft, konstaterar tränaren Leif Carlsson.

Läget hade kunnat vara bättre för Färjestad inför morgondagens bortamatch i SHL mot Brynäs. Precis som i går mot Frölunda kommer laget att sakna flera spelare. Dels på grund av skador (Anton Grundel) och junior-VM, där Joel Eriksson EK och Rasmus Asplund finns. 

Men även på grund av en influensa som härjar i truppen. I går var Magnus Nygren, Johan Ryno och Björn Svensson frånvarande på grund av det. Men nu har fler spelare smittats.

– Vi har tre till som har ramlat av under nattens gång, som inte kommer kunna åka med till Gävle. För nu börjar det bli tufft att plocka upp spelare från J20, för så många som är borta nu har vi inte underifrån, säger tränaren Leif Carlsson på klubbens hemsida, och fortsätter:

– Men vi ska få ihop ett lag och åka upp och göra vad vi kan och försöka oroa Brynäs som också är i bra form just nu. Men det är klart, en liten oroskänsla finns givetvis.

För Carlsson känns situationen inte bekant.

– Jag tror inte att jag varit med om att så många spelare varit borta samtidigt, och det florerar på de spelarna som kommer spela också. De är inte heller i 100 procent ordning.

– En del kanske tycker att det är enj dålig ursäkt, men det är ingen ursäkt – det är en förklaring till att vi inte kan prestera på topp. Jag tycker att det är bra och skönt att kunna vara ärlig så att omvärlden får veta hur det ser ut i laget.

De senaste spelarna att insjukna är Jonas Holös, Anton Gustafsson och Mikael Wikstrand.