Sjunde varg får jagas i Lokareviret

0:24 min

Det blir jakt på ytterligare en varg i Lokareviret, det beslutade länsstyrelsen under lördagen, sedan alla sex vargar inom tilldelningen hade fällts. Anledningen är att det kan finnas fler än de sex tilldelade vargarna i området.

Reviret ligger på gränsen mellan Örebro och Värmland, och mitt på dagen under lördagen, hade alla sex inom tilldelningen fällts.

– Vi har indikationer på att det finns fler än sex individer i reviret, säger Kari Langöen, vilthandläggare på länsstyrelsen i Värmland.

Det är spårning som fältpersonal har gjort, och observationer från jägarna, som gör att man tror att det handlar om fler än sex vargar. Och nu finns alltså tillstånd att jaga en sjunde.

– Målet med jakten är ju till stor del att försöka tömma reviret. Vi måste sätta en siffra på antal vargar som får fällas, i vissa fall kan det finnas fler, i andra fall färre. Men så länge målsättningen är att tömma reviret har vi sagt att det ska vara möjligt att ta tilläggsbeslut, säger Kari Langöen.

I Brattforsreviret sköts fyra vargar under lördagen. Där har nu alla de sex tilldelade vargarna fällts.

Idag sköts även den tik som det varit skyddsjakt på i Olsätersreviret. Skyddsjakt beviljades på den efter flera attacker mot hundar och får.