Jönköping

Tolv anhållna misstänkta för grov misshandel

0:40 min

De som i natt greps efter jättebråket på Tändsticksområdet anhölls under söndagsmorgonen.

Larmet om bråket kom in vid halv två under natten mot söndagen, och det ska ha varit uppemot 50 personer ur de extrema grupperna AFA, Antifascistisk aktion, och Soldiers of Odin som drabbat samman. Polis och ambulans larmades dit, och det var mycket stökigt på området. 

12 greps och det upprättades tre anmälningar om misshandel, två fall var grova, medan det tredje bedöms vara av normalgraden, enligt vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd.

– De 12 anhölls nu på morgonen, misstänkta för grov misshandel, sedan får utredningen visa vem som gjort vad, säger han. 

Ingen person fördes till sjukhus, men flera tillhyggen togs i beslag, och en åklagare är nu inkopplad.

Vilken grupp tillhör de som anhållits?

– Det vill jag inte säga, säger Lars-Göran Nilseryd.

Polisen visste om att Soldiers of Odin skulle nattvandra i Jönköping, något gruppen gjort också tidigare. Det finns också enligt TT uppgifter på sociala medier om att sammandrabbning varit uppgjord sen tidigare, men det är ingenting som polisen kan bekräfta. 

 Enligt jouråklagaren är alla anhållna över 18 år, men han vill inte kommentera var de kommer från eller om det rör sig om både män och kvinnor. Några förhör har ännu inte hållits vid lunchtid på söndagen.